Mag ik me even voorstellen, Bryan Hage

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïntrigeerd door de bewegingsleer.
Waar ik eerst dacht dat ik gymdocent wilde worden, sloeg na de middelbare school de twijfel toe.
Fysiotherapie werd mijn nieuwe droom. Hierop startte ik met de MBO opleiding sport en bewegen, specialisatie fitness en sportmassage. Het gevoel dat ik het juiste pad had gekozen werd bevestigd tijdens mijn werk als sportmasseur.

Ik merkte energie te krijgen van het verhelpen van klachten en blessures. Na de MBO was de HBO fysiotherapie dus een logische vervolgstap en zo begon ik in 2014 aan mijn studie aan Thim van der Laan, hogeschool voor fysiotherapie.

Tijdens mijn opleiding ben ik op vrijwillige basis gaan meelopen bij een praktijk voor orthopedische en manuele fysiotherapie. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarnaast heb ik volgens het curriculum stages gevolgd in verschillende hoeken van het vak: met sporters, ouderen en kinderen.

 

 

Naast dit alles ben ik 17 jaar lang zelf actief geweest in de atletiekwereld, met als uiteindelijk hoofdonderdeel polsstokhoogspringen. Hiervoor trainde ik 5 dagen per week en heb ik mooie prestaties geleverd met als hoogtepunt 4x Nederlands kampioen.

Polsstokhoogspringen is een onderdeel waarin techniek de boventoon voert.

Controle hebben over het lichaam is enorm belangrijk. Dit helpt mij nog steeds elke dag in het kijken naar patronen van mensen tijdens de behandeling en het herstel.

 

 

 

Mijn visie:

Ik vind het belangrijk om te kijken naar de persoon in zijn geheel. Mensen lopen vaak klachten op door een verkeerde manier van bewegen. Dit kan leiden tot knelpunten op verschillende niveaus die zich uiteindelijk ergens gaan uiten.

Dus of u nu komt met klachten aan de arm of de enkel, ik bekijk het probleem eerst vanuit het centrum van het lichaam, omdat daar veelal de bron van het probleem ligt.

Uiteraard ligt dit bij specifieke revalidatie of gelokaliseerde blessures anders. Dan zal de focus gelegd worden op het probleemgebied zelf.

Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Instagram