Bryan Hage – fysiotherapeut

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïntrigeerd door de bewegingsleer.
Waar ik eerst dacht dat ik gymdocent wilde worden, sloeg na de middelbare school de twijfel toe.
Fysiotherapie werd mijn nieuwe droom. Hierop startte ik met de MBO opleiding sport en bewegen, specialisatie fitness en sportmassage. Het gevoel dat ik het juiste pad had gekozen werd bevestigd tijdens mijn werk als sportmasseur.

Ik merkte energie te krijgen van het verhelpen van klachten en blessures. Na de MBO was de HBO fysiotherapie dus een logische vervolgstap en zo begon ik in 2014 aan mijn studie aan Thim van der Laan, hogeschool voor fysiotherapie.

Tijdens mijn opleiding ben ik op vrijwillige basis gaan meelopen bij een praktijk voor orthopedische en manuele fysiotherapie. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarnaast heb ik volgens het curriculum stages gevolgd in verschillende hoeken van het vak: met sporters, ouderen en kinderen.

 

 

Naast dit alles ben ik 17 jaar lang zelf actief geweest in de atletiekwereld, met als uiteindelijk hoofdonderdeel polsstokhoogspringen. Hiervoor trainde ik 5 dagen per week en heb ik mooie prestaties geleverd met als hoogtepunt 4x Nederlands kampioen.

Polsstokhoogspringen is een onderdeel waarin techniek de boventoon voert.

Controle hebben over het lichaam is enorm belangrijk. Dit helpt mij nog steeds elke dag in het kijken naar patronen van mensen tijdens de behandeling en het herstel.

 

 

 

Mijn visie:

Ik vind het belangrijk om te kijken naar de persoon in zijn geheel. Mensen lopen vaak klachten op door een verkeerde manier van bewegen. Dit kan leiden tot knelpunten op verschillende niveaus die zich uiteindelijk ergens gaan uiten.

Dus of u nu komt met klachten aan de arm of de enkel, ik bekijk het probleem eerst vanuit het centrum van het lichaam, omdat daar veelal de bron van het probleem ligt.

Uiteraard ligt dit bij specifieke revalidatie of gelokaliseerde blessures anders. Dan zal de focus gelegd worden op het probleemgebied zelf.

 

Lauran Zwart – oefentherapeut


Sporten & bewegen is altijd al een onderdeel van mijn leven geweest. Daarom wilde ik er erg graag ook mijn vak van maken. Ik ben begonnen aan Hogeschool Inholland op de studie Sport & Bewegen, Gezondheid en Management.

Omdat ik toch meer de medische kant op wilde gaan heb ik in 2015 gekozen voor Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool van Utrecht. Hier heb ik veel interessante stages gelopen en als minor gekozen voor oncologie. Na in 2019 goed te zijn afgestudeerd ben ik gaan werken bij een multidisciplinaire fysiotherapiepraktijk in Rotterdam.

In 2021 staan de cursus kinderneuropsychologie en de post bachelor tot kinderoefentherapeut op het programma omdat ik mij wil specialiseren in het behandelen van kinderen.

 

 

 

Zelf heb ik altijd erg actief gesport. Als kind heb ik op atletiek, voetbal en tennis gezeten om vervolgens de sportschool in te duiken.
Op dit moment ben ik nog steeds erg actief in de fitness en regelmatig aan het hardlopen.

Ik vind een goede houding en beweging erg belangrijk tijdens het sporten en ben hier zelf veel mee bezig.
Het is voor mij de basis van elke behandeling en bij het goed toepassen ervan geeft het houvast voor de langere termijn.

 

 

Mijn visie:
Mijn visie is om de mensen die ik behandel iets blijvends mee te geven.
Door het toepassen van up to date kennis en mij continu te blijven ontwikkelen hoop ik het beste behandelplan te creëren voor mensen. Dit plan wordt op maat gemaakt aan iemand zijn behoeften maar ook interesses en zo komen wij samen tot het beste resultaat.

Door mensen veel te leren over hun klacht en lichaam wordt je steeds meer therapeut van je eigen lichaam, zo wordt een bezoek aan mij niet een verplichting maar een investering in jezelf.
Plezier en motivatie zijn twee pijlers binnen het traject die erg belangrijk zijn, daarom wordt er naast hard werken ook genoeg gelachen.
Hier sta ik voor.

Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Instagram